Tedavilerimiz

Ortodonti; alt ve üst çeneler ile diş çapraşıklıklarının düzeltilmesi ile uğraşan bir diş hekimliği branşıdır. Ortodontik tedavi, küçük çocuklarda çene gelişimine yardım ederek dişlerin doğru pozisyonlarda olmalarına yardımcı olur, yetişkinlerde ise var olan çapraşıklık ve kapanış bozukluklarının düzeltilmesini sağlar. Ortodontik bozukluklar Kalıtsal etkenlere, Doğumsal anomaliler nedeniyle (dudak-damak yarığı gibi) Hatalı…
İmplant kaybedilen diş kökünün yerine çene kemiğine yerleştirilen, titanyum malzemesinden üretilmiş küçük bir parçadır. İmplant ayakta tedavi kapsamında lokal anestezi altında yapılan bir operatif işlemdir. Günümüzde yapay diş kökleri diş hekimleri tarafından hemen hemen her boşluğu doldurmakta kullanılabilmektedir. ESTETİK ÇÖZÜM İmplantlar güvenilir bir stabilite sunmanın yanısıra yapılacak dişlerinde doğal görünmesini…
Laminate veneer porselen, dişlerin sadece ön yüzeyinden minimum madde kaldırmak suretiyle dişe yapıştırılan porselen yapraklardır. Çok ince (0,3,- 0,5 mm ) kalınlıktaki bu yapraklar istenen renk boy ve formlarda özel hazırlanmakta ve dişin ön yüzeyine yapıştırılmaktadır. Bu yöntemde klasik porselen kuronlardan farklı olarak dişten çok az mine dokusu kaldırılır. Bu…
Beyazlatma dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme ve kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için uygulanan kozmetik bir işlemdir. Kliğinimizde ofis tipi beyazlatma yöntemi kullanılmaktadır. Beyazlatma işleminden önce diş üzerindeki eklentiler, tartarlar ve çeşitli nedenlerle oluşmuş lekeler kavitron ve püskürtmeli air-flow cihazları ile uzaklaştırılır ve beyazlatma işlemine…
Sürme zamanı geldiği halde, diş dizisinde yer almayarak mukoza altında veya kemik içinde kalmış dişlere gömük dişler denir. Akıl (20 yaş) dişleri en son süren dişler olduğundan gömüklükleri en sık görülen dişlerdir. 20 yaş dişleri temizleme güçlüğünden dolayı kolay çürümeleri ve sürme zorluğu nedeniyle gömük kalırlar. Gömülü dişlere bağlı oluşabilecek şikayetler bazılarını…
Dişin içinde yer alan yumuşak damar-sinir uzantısının (dental pulpa) hastalıklarını tedavi etmek amacıyla yapılan işlemlerin tümüne kanal tedavisi denir. Kanal tedavisinin amacı çürükler dolayısıyla kaybedilebilecek kötü durumdaki dişlerin, mikroplu tüm kısımlarının temizlenerek, uzun süre daha ağızda kalmasını sağlamak, diş kayıpları dolayısıla oluşabilecek hem maddi hem de manevi açıdan sizleri zorlayacak…
Ağızda bulunan bakterilerden oluşan bakteri plağı, şekerli ve unlu yiyeceklerin ağızda kalan artıklarından asit oluşturabilmektedir. Bu asitler, dişlerin mineral dokusunu çözerek dişin minesinin bozulmasına ve sonuçta da diş çürüğünün başlamasına neden olmaktadır. Bu çürükler dolgu uygulamaları ile tedavi edilmektedir. Kliğinimizde diş rengindeki kompozit dolgu malzemeleri kullanılmaktadır. Amalgam civalı dolgular kullanılmamaktadır. Porselen…
Diş eti hastalığının erken dönemindeki tedavisi, dişler üzerinde bulunan eklentilerin (plak ve diş taşı) uzaklaştırılması ve düzgün bir kök yüzeyinin sağlanmasını kapsar. Dişler düzgün temizlenmediğinde, üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteriler üretirler. Bakteri plağı dediğimiz bu püremsi birikintiler, diş çürüklerinin ve diş eti iltihaplarının baş sorumlusu olup, zamanla tükürüğün…
Bir veya birkaç diş eksikliğinde kişide estetik, fonetik ve fonksiyon kaybını karşılamak amacıyla eksik dişlere gelecek yükü taşıyacak sayıda komşu dayanak dişlerden destek alınarak, diş eksikliğinin kapatılmasında kullanılan köprüler ve aşırı madde kaybına uğramış bir dişin, diş dokusuna ve rengine benzer malzemeler kullanılarak restore edilmesinde kullanılan kronlardan oluşur. Metal kuronlar,metal…
Kliğinimizde periodontal tedavinin temel amacı umutsuz gibi görünen sağlıksız dişleri ağızda tutmaktır. Hastalığın tipi ve şiddetine göre değişik tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlar; öncelikle ağız hijyeni eğitimi, diş taşı temizliği, kök yüzeyi düzleştirilmesi, rejeneratif, rekonstrüktif ve mukogingival operasyonlar kliğinimizde hastalara sunduğumuz periodontal tedavi hizmetleridir. Aynı zamanda yüksek gülme hattı olan bireylerin diş eti…
Çene Eklemi Problemleri (Temporomandibuler Eklem)Çene eklemi, kafatası ile alt çenenin birleştiği yerde, kulağın önünde yer alan, alt çenenin hareketine ve fonksiyon görmesine izin veren bir eklemdir.Genellikle çene eklemi problemleri eklemin kendisinde yada çevre kaslarda olabilir. Bazen her ikisi bir aradadır. Çene eklemi rahatsızlığı daha çok genç ve orta yaşlarda ve…